ГоловнаПолітика

Представник Кабміну в ВР оцінив ймовірність розпуску парламенту в 90%

Питання розпуску парламенту вийшло з юридичної площини і перейшло в політичну.

Представник Кабміну в ВР оцінив ймовірність розпуску парламенту в 90%
Вадим Денисенко
Фото: Блок Петра Порошенка

Роспуск Верховної Ради України, за яким підуть позачергові вибори в паламент, відбудеться з вірогідністю 90%. Про це заявив представник уряду в парламенті Вадим Денисенко, передає РБК-Україна.

За його словами, ймовірність того, що новообраний президент Володимир Зеленський розпустить Раду відразу ж в день інавгурації, неймовірно висока.

"БПП визначився, чим швидше відбудеться інавгурація - тим краще. Затягувати інавгурацію немає ніякого сенсу. Тому що існує неймовірно висока ймовірність, що в той же день Зеленський підпише указ про розпуск ВРУ. Розпуск парламенту відбудеться з вірогідністю 90%. Не важливо, які аргументи для цього використовують. Питання розпуску парламенту вийшло з юридичної площини і перейшло в політичну", - заявив Денисенко.

Представник Кабміну в ВР зазначив, що не всі члени парламенту зараз готові проголосувати за дату інавгурації.

"Офіційно всі заявляють про те, що вони готові (голосувати, - ред.). Але як мінімум чоловік 150 в залі не готові зараз сісти і проголосувати", - додав він.

Нагадаємо, раніше команда новообраного президента України Володимира Зеленського оприлюднила першу відеопетіцію, яка стосується розпуску Верховної Ради України. У відео зазначається, що в разі, якщо воно набере 1 млн переглядів - Зеленський "особисто зверне на нього увагу".

Інавгурацію новообраного президента повинна призначити Рада. Зеленський хоче вступити на посаду 19 травня, але частина депутатів наполягає на 28 травня, тому що 27 число - останній термін, коли обраний президент міг бути розпустити парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram