ГоловнаПолітика

Помпео закликав Росію звільнити українських моряків і піти на переговори з Україною

Переговори Помпео і Лаврова в Сочі тривали майже три години.

Помпео закликав Росію звільнити українських моряків і піти на переговори з Україною
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

США сподіваються на те, що РФ зможе домовитися з новою владою в Києві та звільнить українських моряків, захоплених в Керченській протоці. Про це заявив держсекретар США Майкл Помпео після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим в Москві, повідомляє прес-служба Держдепартаменту.

Переговори Лаврова і Помпео тривали майже три години

"Ми хочемо, щоб Росія простягнула руку новому українському уряду, щоб знайшовся вихід з положення. Ми також закликаємо російський уряд випустити на свободу представників екіпажу, який був захоплений в Керченській протоці", - сказав Помпео.

Нагадаємо, сьогодні в Москві міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і держсекретар США Майк Помпео проводили переговори.

25 листопада 2018 року РФ захопила в Керченській протоці катери українських Військово-морських сил "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу", які поверталися в Одесу після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море. РФ захопила 24 українських моряків, яких ООН визнала військовополоненими.

У свою чергу, МЗС України висловивло рішучий протест Росії через продовження тримання під вартою 24 українських військовослужбовців, захоплених у полон Росією.

Нагадаємо, напередодні Помпео повинен був відвідати Москву, однак скасував цю зустріч на користь Брюсселя, а сьогодні прибув у Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram