ГоловнаПолітика

Конституційний Суд висловив недовіру голові суду Шевчуку і голосує за його відставку (оновлено)

Зараз у суді триває таємне голосування за звільнення голови суду.

Конституційний Суд висловив недовіру голові суду Шевчуку і голосує за його відставку (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Голові Конституційного Суду Станіславу Шевчуку висловили недовіру. Про це повідомила журналістка Ольга Худецька на своїй сторінці в Фейсбуці.

Згідно з повідомленням, сьогодні судді КС на спеціальному засіданні розглянули висновок комісії з питань регламенту та етики і більшістю голосів проголосували за висловлення недовіри Шевчуку.

Худецька пише, що Шевчук відмовився йти у відставку, незважаючи на висловлену недовіру, тому зараз у суді відбувається таємне голосування про звільнення Шевчука з посади судді.

"До порядку денного засідань КС питання звільнення Шевчука включено не було, цей порядок формував сам Шевчук. Пізніше його змінили, - написала Худецька.

Саме глава КСУ приводить до присяги обраного президента України, в процесі інавгурації повідомляє про виконання новообраним усіх конституційних вимог щодо несумісності з посадою, відсутності інших обставин, які унеможливлюють складення ним присяги. Глава КСУ повинен запросити до трибуни новообраного президента і вручити йому текст присяги, а потім отримати від президента підписаний документ.

Оновлення. За даними джерела LB.ua, голосування про висловлення недовіри відбулося сьогодні вранці, після чого Шевчук покинув суд. Також підтвердилася інформація про те, що суд розглядає питання звільнення Шевчука. Повідомляється, що судді намагаються провести голосування вже протягом декількох годин.

Глава КСУ з початку цього року потрапив відразу в кілька скандальних історій. Його вважають відповідальним за скасування статті про незаконне збагачення. Крім того, відразу кілька суддів звинуватили Шевчука в системних порушеннях законодавства і дисципліни, які призводять до інституціональної кризи КС.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції почало перевірку декларації Шевчука за 2016 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram