ГоловнаПолітика

Російські суди сьогодні продовжили до серпня арешт кримськотатарських активістів

Кримських татар вивезли з Криму після обшуків 27 березня.

Російські суди сьогодні продовжили до серпня арешт кримськотатарських активістів
Фото: facebook/Крымская солидарность

Суди Ростова-на-Дону сьогодні продовжують арешт кримськотатарських активістів, затриманих у "справі Хізб ут-Тахрір". Справи слухають одночасно в декількох судах Ростова, повідомляє "Крим.Реалії".

У слідчому ізоляторі Ростова до 15 серпня залишаться Яким Бекіров, Сейтвелі Сейтабдієв, Осман Аріфмеметов і Сервет Газієв. Таке рішення прийняв Кіровський суд Ростова. У Шахтинському міськсуді Ростовської області також продовжили арешт ще чотирьом фігурантам справи - Іззету Абдулаєву, Тофіку Абдулгазієву, Яшару Муедінову і Аліму Карімову. Жовтневий суд продовжив арешт Джемалю Гафарову, Ерфану Османову та Асану Янікову.

Представники прокуратури заявляють, що у слідства є "достатні та обґрунтовані підозри" в тому, що, перебуваючи на волі і побоюючись тяжкості покарання, підсудні можуть сховатися від попереднього слідства і суду, загрожувати свідкам, знищити докази.

Захист просив суд відмовити в клопотанні звинувачення, оскільки фігуранти справи - громадяни України і політв'язні, а також клопотав про домашній арешт за місцем проживання в Криму.

Засідання проходять у закритому режимі, в зал не допустили ні родичів, ні слухачів.

Нагадаємо, 27 березня співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". Затримали 24 активістів, усіх їх негайно вивезли в Росію і помістили в п'ять різних СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram