ГоловнаПолітика

В Адміністрації Порошенка "помилково" нагородили фігуранта справи НАБУ

Директора "Дніпропетровського стрілочного заводу" Тараненка підозрюють у заволодінні 93 млн гривень.

В Адміністрації Порошенка "помилково" нагородили фігуранта справи НАБУ
Орден Ярослава Мудрого
Фото: pplus.in.ua

На сайті Президента Петра Порошенка з'явився указ про нагородження низки осіб, серед яких орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня було відзначено директора "Дніпропетровського стрілочного заводу" Сергія Тараненка, якого Національне антикорупційне бюро підозрює в заволодінні 93 млн гривень "Укрзалізниці".

Однак в Адміністрації Президента це назвали помилкою, повідомляє "Українська правда" з посиланням на керівника прес-служби АП Андрія Жигуліна.

"Повідомлення про нагородження цієї людини - це помилка. На сайт потрапила помилкова версія указу через технічний збій і помилки представників АП", - пояснив він.

За словами Жигуліна, "документалісти з АП дали не той проект указу". "Це технічна помилка співробітників адміністрації, які готували документ. Людини цієї в правильному указі немає", - зазначив він.

Жигулін також заявив, що ордена Тараненкові не вручали, оскільки його поки що навіть не підготували.

"Указ - це тільки заява про те, що орден є. Це паперова робота. Потім є різні моменти для їх вручення. Фізичного ордена немає. Тільки на підставі правильного указу, який передається до відділу нагород, уже виготовляють і посвідчення, і сам орден", - підсумував представник АП.

Раніше на сайті президента від 4 травня повідомляли про нагородження Тараненка орденом Ярослава Мудрого V ступеня. Зараз його прізвища в документі немає.

Як повідомляли, 15 січня детективи НАБУ повідомили сімом особам про підозру в заволодінні 93 млн гривень "Укрзалізниці", в тому числі - Тараненкові.

Нагадаємо, в 2017 році автор книги "Підступи близнюків - сіонізму і комунізму" Василь Квасновський був представлений до нагороди орденом Свободи президентським указом №10 / 2017 з нагоди Дня Соборності України. Пізніше в Адміністрації Президента заявили, що нагородження Квасновського було результатом технічної помилки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram