ГоловнаПолітика

Порошенко порадив Зеленському "просто йти шляхом президента Порошенка"

Президент зазначив, що за час його правління Україна досягла великих успіхів.

Порошенко порадив Зеленському "просто йти шляхом президента Порошенка"
Порошенко и Зеленский во время дебатов
Фото: пресс-служба президента

Президент Порошенко дав пораду новообраному президенту Володимиру Зеленському.

Про це він сказав журналістам у Брюсселі, відповідаючи на запитання, що він порадив би своєму наступнику, передають "Українськi Новини".

"Треба прости йти шляхом Президента Порошенка і все", - сказав президент.

Порошенко також зазначив, що за час його правління Україна досягла великих успіхів, зокрема у фінансовій сфері, в зростанні економіки і побудові антикорупційної інфраструктури.

Нагадаємо, актор Зеленський переміг у другому турі виборів президента України, набравши понад 73% голосів виборців. Відразу після другого туру виборів Зеленський вирушив на вихідні до Туреччини, після повернення в Україну почав проводити зустрічі з представниками громадськості, релігійними діячами, представниками міжнародних організацій.

Інавгурацію Зеленського повинна призначити Верховна Рада. Очікується, що це питання розглянуть у найближчий пленарний тиждень - з 13 по 17 травня.

10 травня Зеленський звернувся до парламенту з вимогою провести свою інавгурацію 19 травня. Однак частина депутатів наполягає на даті 28 травня, тому що 27 травня - останній термін, коли обраний президент міг би розпустити парламент.

Коментуючи це питання, Порошенко заявив, що зацікавлений у тому, щоб парламент якомога швидше визначився з датою інавгурації. Він також висловився за введення традиції, щоби чинний президент телефонував новообраному і пропонував свою допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram