ГоловнаПолітика

САП дозволила екс-депутату Крючкову виїхати до Німеччини

Дозвіл діє 10 днів.

САП дозволила екс-депутату Крючкову виїхати до Німеччини
Дмитрий Крючков на суде
Фото: Макс Левин

Спеціалізована антикорупційна прокуратура дозволила колишньому депутату Верховної Ради, екс-голові правління ПрАТ "Холдингова компанія "Енергомережа" Дмитру Крючкову тимчасово виїхати до Німеччини.

Про це "Українські новини" повідомив представник САП.

"Дали тимчасовий дозвіл на виїзд до Німеччини", - сказав він, зазначивши, що дозвіл діє 10 днів.

На цей час з Крючкова зняли електронний браслет стеження і повернули йому закордонний паспорт.

Співрозмовник уточнив, що поїздка Крючкова "пов'язана з сімейними обставинами".

Нагадаємо, навесні 2018 року Крючкова затримали в Німеччині за запитом України, проте потім відпустили під заставу, незважаючи на вимоги НАБУ і САП про його екстрадицію.

Крючков є фігурантом у справі про присвоєння 346 млн гривень "Запоріжжяобленерго", в якому більш ніж 60% акцій належить державі. У липні 2016- го Крючкова оголосили в розшук.

Розслідування триває з грудня 2015 року. У скоєнні злочину слідство підозрює двох осіб. Міноритарний пакет акцій "Запоріжжяобленерго" належить братам Суркісам і Костянтину Григоришину.

Крючков обирався депутатом Верховної Ради п'ятого скликання від Блоку Юлії Тимошенко, був членом комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

22 квітня Солом'янський райсуд заарештував Крючкова на 45 днів і встановив як альтернативу заставу в розмірі 7 млн гривень. Після внесення застави його адвокатом екс-депутат вийшов на волю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram