ГоловнаПолітика

У Раді запропонували дві нові дати інавгурації - на 17 і 26 травня

Такі ініціативи надійшли від Віталія Купрія і Володимира Курінного.

У Раді запропонували дві нові дати інавгурації - на 17 і 26 травня
Фото: facebook/Верховна Рада України

Народний позафракційний депутат Віталій Купрій пропонує присягу новообраного президента України на 26 травня. Нардеп фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Курінний зареєстрував проект постанови про проведення інавгурації 17 травня. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Раніше Купрій подавав проект постанови про інавгурацію на 20 травня, а в понеділок зареєстрував законопроект з датою - 26 травня.

Ініціатива Курінного про присягу президента 17 травня надійшла сьогодні, 14 травня.

Нагадаємо, 4 травня Зеленський у Верховній Раді зустрічався з представниками фракцій з приводу дати інавгурації. Після зустрічі він повідомив, що наполягав на тому, щоб інавгурація відбулася 19 травня. Однак, за його словами, не всі погоджувалися з цією датою.

Голова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович нагадав, що ця дата припадає на день жалоби. 19 травня в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій.

Незважаючи на це, було зареєстровано ще один законопроект про інавгурацію Зеленського 19 травня.

Планували, що Верховна Рада затвердить постанову про призначення дати інавгурації новообраного президента України Володимира Зеленського на першому пленарному тижні, який розпочався 14 травня. Це питання мали розглянути сьогодні, однак перенесли на 15 травня на 15:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram