ГоловнаПолітика

Могеріні пообіцяла реакцію ЄС на паспортизацію Росією ОРДЛО

Київ закликав ЄС до посилення тиску на РФ.

Могеріні пообіцяла реакцію ЄС на паспортизацію Росією ОРДЛО
Фото: EPA/UPG

Найближчими тижнями Європейський Союз продовжить вивчати можливість введення санкцій проти Росії через видачу паспортів жителям окупованого Донбасу за спрощеною процедурою.

Про це заявила журналістам представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні після засідання Ради Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі, передає Радіо Свобода.

Вона додала, що це питання сьогодні обговорювали не тільки з представниками "Східного партнерства", а й на початку засідання Ради ЄС із закордонних справ.

Раніше повідомлялося, що ЄС не планує вводити додаткові санкції проти РФ за видачу паспортів в ОРДЛО.

Нагадаємо, Київ закликав ЄС до посилення тиску на РФ. Частина держав ЄС, які зазвичай відносять до друзів України в Євросоюзі, виступають за посилення санкцій.

24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих "ДНР" і "ЛНР".

Україна звернулася до Ради безпеки ООН у зв'язку з введенням президентом РФ Володимиром Путіним спрощеного порядку прийому в російське громадянство жителів окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

25 квітня Радбез ООН збирався у зв'язку з незаконною "паспортизацією" Донбасу Росією. За його підсумками Єльченко заявив, що результатом повинна бути не тільки стурбованість і засудження, але й більш рішучі кроки.

27 квітня Путін заявив, що спрощений порядок отримання російських паспортів може поширитися на всіх жителів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram