ГоловнаПолітика

Порошенко і Столтенберг обговорили перспективи співпраці України та НАТО

Президент провів зустріч з генсеком Альянсу в Брюсселі.

Порошенко і Столтенберг обговорили перспективи співпраці України та НАТО
Петр Порошенко и Йенс Столтенберг
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко і провів зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі.

Про це повідомляють на сайті президента.

"Порошенко подякував НАТО і Столтенбергу особисто за послідовну консолідовану підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і практичну допомогу в зміцненні обороноздатності країни. Президент наголосив на незмінності законодавчо визначеного курсу євроатлантичної інтеграції України, який має потужну підтримку в українському суспільстві", - йдеться в повідомленні.

Порошенко також висловив надію, що держави-члени Альянсу підтримають євроатлантичні прагнення України, яка готова вже сьогодні приступити до виконання Плану дій щодо членства в НАТО.

Також співрозмовники наголосили на важливості наступного саміту Альянсу в Лондоні.

"Було відзначено важливість подальшого розвитку практичної співпраці України з НАТО, насамперед з метою посилення безпеки в акваторії Чорного й Азовського морів. Окрім того, сторони наголосили на необхідності посилення тиску на Росію для звільнення полонених українських моряків", - наголошено в повідомленні.

Столтенберг, своєю чергою, відзначив реформи, проведені в Україні під керівництвом Порошенка, в тому числі реформи, які наблизили Україну до членства в НАТО.

Нагадаємо, навесні 2018 року Альянс визнав прагнення України до набуття повноцінного членства в цій організації. Порошенко після цього заявив, що наступна мета України - План дій щодо членства (ПДЧ). 10 квітня 2019 року Порошенко затвердив програму "Україна - НАТО" на 2019 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram