ГоловнаПолітика

Окружний адмінсуд Києва 1 червня розгляне позов про виплату премії Коболєву

Суд відмовив у задоволенні клопотання про розгляд справи в закритому режимі.

Окружний адмінсуд Києва 1 червня розгляне позов про виплату премії Коболєву
Глава "Нафтогаза" Андрей Коболев
Фото: EPA/UPG

Окружний адміністративний суд Києва провів підготовче засідання за позовом ВАТ НАК "Нафтогаз України" до Державної аудиторської служби за виплату премії голові правління НАК Андрію Коболєву.

Про це повідомляють на сайті суду.

Відзначають, що сьогодні, 13 травня, суд розглянув заяву представника Національного антикорупційного бюро про притягнення НАБУ до участі в справі як третьої особи і відмовив у його задоволенні. Також суд відмовив у задоволенні клопотання про розгляд справи в закритому режимі.

Розгляд справи по суті призначено на 1 червня.

"У своєму позові "Нафтогаз" просить суд визнати протиправним і скасувати вимогу Держаудитслужби, в якій сказано, що, порушуючи постанову Кабінету Міністрів "Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств", Коболєву було виплачено премію в розмірі понад 228 млн гривень. Також під час проведення ревізії "Нафтогазу" було встановлено порушення - безпідставне списання дебіторської заборгованості ВАТ "Газпром" на суму більш ніж 11 млн гривень, чим завдано збитків на зазначену суму", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в 2017-2018 роках у Стокгольмі відбулося два арбітражні провадження в рамках суперечки між "Нафтогазом" і "Газпромом". За їх результатами "Газпром" повинен оплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

"Газпром" ці рішення оскаржив. Апеляційний суд округу Свеа в Швеції призначив слухання за апеляцією "Газпрому" на жовтень 2019 року.

Улітку 2018 року "Нафтогаз" почав процес примусового стягнення 2,56 млрд доларів через арешт активів російського холдингу в Швейцарії, Великобританії та Нідерландах.

Раніше бізнесмен Ігор Коломойський виступив за призначення Коболєва прем'єр-міністром. Коломойський позитивно оцінив роботу голови "Нафтогазу" і вважає низькими бонуси, які були виписані правлінню компанії після перемоги в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram