ГоловнаПолітика

Рада цього тижня розгляне питання дати інавгурації Зеленського

Депутати Купрій і Савченко намагалися зірвати засідання Погоджувальної ради.

Рада цього тижня розгляне питання дати інавгурації Зеленського
Фото: facebook/Верховна Рада України

Позафракційні нардепи Віталій Купрій і Надія Савченко вимагали від спікера Верховної Ради України Андрія Парубія включити до порядку денного питання про призначення дати інавгурації президента Володимира Зеленського на 19 травня. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Депутат Купрій перервав вступне слово Парубія. Його підтримала депутат Савченко, яка зажадала "дати президентові працювати якомога швидше".

Спікер відреагував жорстко, вимагаючи від депутатів покинути Погоджувальну раду.

"Люди з так званого міжфракційного об'єднання "За Зеленського" сьогодні дискредитують себе, дискредитують роботу парламенту, дискредитують самого Зеленського ... Мені шкода, що такі люди сьогодні є в парламенті", - сказав Парубій.

Він також нагадав, що в парламенті зареєстровано 5 проектів постанов про дату інавгурації. Один проект постанови було відкликано в неділю.

"Ми розглянемо ці постанови, і я впевнений, що це буде одне з ключових питань цього тижня", - запевнив спікер.

Наприкінці своєї промови Купрій поклав на стіл спікера наручники, після чого разом з Савченко залишив засідання Погоджувальної ради.

Нагадаємо, минулого тижня Зеленський опублікував відеозвернення до Ради, в якому зажадав призначити інавгурацію на найближчу неділю, 19 травня, - в день пам'яті жертв політичних репресій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram