ГоловнаПолітика

Гройсман: зовнішній борг України за 5 років знизився з 80% до 60% щодо ВВП

На обслуговування боргів, накопичених до 2014 року, йде третина бюджету країни, каже прем'єр.

Гройсман: зовнішній борг України за 5 років знизився з 80% до 60% щодо ВВП
Фото: пресс-служба президента

Уряду за останні п'ять років вдалося знизити частку зовнішнього боргу України щодо ВВП з 80% до 60%. Про це в ефірі "Радіо НВ" сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. За його словами, головна мета боргової політики - грамотне управління борговими зобов'язаннями та подальше зниження частки боргу щодо ВВП.

Також зазначив, що зовнішні борги - "спадок" минулих періодів, накопичений до 2014 року. І обслуговування цієї "спадщини" коштує третину бюджету країни.

"Третину бюджету цього року треба віддати на борги. Це два оборонних бюджети! - зазначив Володимир Гройсман. - Але всім, хто хоче повісити проблеми на Яценюка (ред. - попереднього главу уряду) або Гройсмана, я скажу: з частки боргу в 80% ВВП ми її зменшили до менш 60%. Ми правильно керуємо боргом. І далі потрібна прогнозованість, стабільність. Треба мінімізувати борг, щоб він не вливав на швидкість нашого розвитку".

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що готовий очолити уряд і після парламентських виборів за президентства Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram