ГоловнаПолітика

Гройсман заявив про недоцільність дострокових виборів у Раду

"Дострокові вибори стабільності не додають".

Гройсман заявив про недоцільність дострокових виборів у Раду
Фото: ukraina.ru

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає недоцільним проведення дострокових парламентських виборів у країні.

Про це він заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що потрібно формувати і зберігати певні канони. Якщо визначено, що вибори в жовтні, то який сенс їх переводити на кінець липня? Чи щось суттєво зміниться? Не можу давати такі оцінки. Якби вибори були через рік, а уряд не зміг би працювати, тоді це було б доцільно. А зараз я таких доцільностей не бачу, і деякі юристи говорять, що це і юридично не зовсім правильно", - сказав Володимир Гройсман.

На його думку, чергові вибори - "це нормально", а дострокові вибори повинні мати під собою підстави.

"І у варіанті дострокових і термінових виборів приблизно однаковий період часу мій уряд буде працювати. Але дострокові вибори стабільності не додають", - додав прем'єр.

У той же час Володимир Гройсман підкреслив, що питання дострокових виборів перебуває в компетенції президента, і він не знає, чи скористається той таким правом.

Що стосується фінансування парламентських виборів, прем'єр сказав, що в будь-якому випадку уряд буде діяти відповідно до закону.

Раніше спікер штабу Зеленського Дмитро Разумков заявив, що обраний президент готовий співпрацювати з Гройсманом після інавгурації.

Перед другим туром президентських виборів Гройсман заявляв про те, що буде готовий працювати з будь-яким законно обраним президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram