ГоловнаПолітика

Зеленський записав відеозвернення до Верховної Ради

Обраний президент хоче скоріше присягнути на вірність Україні.

Обраний президент України Володимир Зеленський звернувся до Верховної Ради з вимогою провести свою інавгурацію 19 травня. Відеозвернення опубліковано на офіційному каналі політика.

"Шановні депутати. Сподіваюся, за три місяці вашого відпочинку ви не забули слова депутатської присяги - виконувати обов'язки в інтересах усіх співвітчизників. Поки що ви ж дієте виключно в своїх інтересах, боїтеся розпуску Ради і затягуєте призначення дати інавгурації", - сказав Зеленський.

Обраний президент підкреслив, що Петро Порошенко намагається поставити своїх людей на чолі різних відомств, щоб управляти країною і після свого відходу.

"Поки ви трясетеся за свої мандати, колишній президент Порошенко робить безповоротне - активні перестановки у вищому командуванні армії, намагається пропхати свого главу Нацради телерадіомовлення, призначає суддів Верховного суду, серед яких юрист Roshen, судді Євромайдану і родичі пана Ківалова. Він роздає звання генерала більш як 20 особам, серед яких відповідальний за безпеку арсеналів і складів ЗСУ, на яких сталися вибухи. Він дає звання героя України голові СБУ пану Грицаку", - перерахував Зеленський останні укази Порошенка.

Зеленський також порівняв Порошенка з туристом, який, виїжджаючи з готелю, краде рушники і "несе все зі шведського столу", зажадавши від чинного глави держави "здати ключі".

"Тому я звертаюся до Верховної Ради. На найближчому засіданні ви зобов'язані призначити дату інавгурації на 19 травня. Цього вимагаю не я, а народ України, в інтересах якого ви присягали діяти. Ви повинні припинити ці політичні судоми хромаючої качки. Країна вимагає нормальної роботи всіх інституцій. Народ не повинен чекати, поки хтось "напризначається" перед тривалою відпусткою", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, актор Зеленський переміг у другому турі виборів президента України, набравши понад 73% голосів виборців. Відразу після другого туру виборів Зеленський відправився на вихідні до Туреччини, після повернення в Україну почав проводити зустрічі з представниками громадськості, релігійними діячами, представниками міжнародних організацій. Інавгурацію Зеленського повинна призначити Верховна Рада, очікується, що це питання розглянуть у найближчий пленарний тиждень - з 13 по 17 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram