ГоловнаПолітика

Адвокат Трампа відвідає Київ для зустрічі із Зеленським, - New York Times

Джуліані розраховує переконати нову владу України не припиняти розслідування, які будуть вигідні президентові США.

Адвокат Трампа відвідає Київ для зустрічі із Зеленським, - New York Times
Рудольф Джуліані
Фото: EPA/UPG

Особистий адвокат президента США Дональда Трампа Руді Джуліані планує в найближчі дні відвідати Україну, щоб переконати нову владу не припиняти розслідування, які, як він вважає, будуть вигідні американському лідерові.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на інтерв'ю Джуліані газеті New York Times.

"Ми не втручаємося у вибори, ми втручаємося в розслідування, на що ми маємо право", - сказав Джуліані.

За інформацією видання, адвокат має намір у Києві зустрітися з обраним президентом України Володимиром Зеленським і переконати його дати поштовх розслідуванням, які можуть принести нову інформацію про дві справи, що становлять особливу важливість для Трампа. Перша стосується розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про ймовірне російське втручання у вибори США. Друга - про зв'язки сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Хантера з українською газовою компанією.

"Нічого незаконного в цьому немає. Хтось може вважати це неналежним. І це не зовнішня політика - я прошу їх провести розслідування, яке вони вже ведуть і яке інші люди радять їм припинити. А я маю намір дати їм підстави не припиняти його, тому що ця інформація буде дуже корисна моєму клієнтові і може виявитися корисною нашому уряду", - підкреслив Джуліані.

Він також пообіцяв розповісти Зеленському, що знає "про людей, які його оточують", а також про те, "як важливо провести повноцінне і справедливе розслідування". За словами адвоката, Трамп "повністю підтримує зусилля Зеленського в Україні".

Чи відомо самому Трампу про заплановану зустріч з українським президентом, Джуліані не сказав. "По суті, він знає, чим я займаюся, будучи його адвокатом", - зазначив він.

Нагадаємо, після перемоги Зеленського на виборах президента України Трамп привітав його з обранням на цю посаду і запевнив у подальшій підтримці України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram