ГоловнаПолітика

Зеленський: внесок українців у перемогу - величезний, ніхто не має права її "приватизувати"

Новообраний президент привітав українців з Днем перемоги над нацизмом.

Новообраний президент Володимир Зеленський відвідав своє рідне місто Кривий Ріг і побував на могилі свого діда, який воював у Другій світовій війні.

"Сьогодні я на могилі свого дідуся Семена Івановича Зеленського. Він пройшов всю війну і залишився назавжди в моїй пам'яті одним з тих героїв, які захистили Україну від нацистів. Шкода, що ми так рідко згадуємо ветеранів, своїх дідусів і бабусь. Ми повинні бути вдячними їм кожен день. Сьогодні - 9 травня. Це наш День Подяки. Подяки за те, що нелюдська ідеологія нацизму назавжди пішла в минуле. Подяки тим, хто боровся з нацизмом і переміг. Просто подяка всім - за можливість народитися і жити", - написав Зеленський у Фейсбуці.

Фото: facebook.com/zelenskiy95

Він наголосив, що ця війна торкнулася кожної української сім'ї, а внесок українців у перемогу - величезний.

"Внесок українців у перемогу - величезний. Ніхто не має права приватизувати цю перемогу, говорити, що вона могла статися і без українців. Пам'ятаємо тих, хто загинув. І шануємо тих, хто ще живий , - їх залишилося дуже мало. З Днем перемоги над нацизмом", - додав Зеленський.

Нагадаємо, в День пам'яті 8 травня Зеленський особисто привітав капітана ВМС СРСР Івана Залужного та зв'язкову Української повстанської армії Парасковію Зеленчук-Потяк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram