ГоловнаПолітика

Порошенко: п'ятий рік нащадки переможців нацизму захищають Україну від російської агресії

Президент привітав українців з Днем перемоги над нацизмом.

Порошенко: п'ятий рік нащадки переможців нацизму захищають Україну від російської агресії
Порошенко поздравил украинцев с Днем победы над нацизмом
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко та інші лідери держави привітали українців з Днем перемоги над нацизмом і взяли участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата у київському парку Вічної Слави.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Президента супроводжували прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр оборони Степан Полторак, глава Православної церкви України митрополит Епіфаній, а також ветерани Другої світової війни.

"П'ять років поспіль нащадки славетних переможців нацизму зі зброєю захищають свободу і цивілізаційний вибір Українського народу від російської агресії. Східні території України перетворилися на форпост мирної об'єднаної Європи", - йдеться у привітанні на сайті президента.

Фото: president.gov.ua

"Дорогі ветерани війни! Прийміть мої сердечні вітання зі святом - Днем перемоги. Висловлюю вам глибоку подяку за бойові подвиги і трудові звершення. Щиро бажаю вам, вашим рідним і близьким доброго здоров'я, сімейного затишку і добробуту", - звернувся Порошенко до ветеранів.

Фото: president.gov.ua

Президент разом з ветеранами та членами Уряду поклав квіти до могили Невідомого солдата та вшанував пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Військовий оркестр виконав Державний гімн, воїни Почесної варти відсалютували залпами і пройшли перед монументом урочистим маршем.

Нагадаємо, за день до цього, 8 травня, в Україні відзначили День пам'яті та примирення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram