ГоловнаПолітика

НАБУ притягнуло до відповідальності двох детективів за перешкоджання діяльності адвоката

Відповідні накази директор бюро підписав 3-6 травня.

НАБУ притягнуло до відповідальності двох детективів за перешкоджання діяльності адвоката
Фото: НАБУ

До дисциплінарної відповідальності притягнуто двох детективів Національного антикорупційного бюро, яких викрили в перешкоджанні професійній діяльності адвоката.

Прес-служба НАБУ повідомляє, що до одного з них, керівнику відділу детективів, застосовано дисциплінарне стягнення у вигляді попередження про неповну службову відповідність. Другому детективу цього ж відділу оголошено догану.

"Також до дисциплінарної відповідальності притягнуто співробітника Управління спеціальних операцій. Відповідні накази Директор Національного бюро підписав 3-6 травня 2019 року", - повідомили в НАБУ.

У відомстві нагадали, що події, які стали приводом для залучення детективів до дисциплінарної відповідальності, відбулися в лютому 2019 року. За цими фактами управління внутрішнього контролю НАБУ провело службове розслідування, а його висновки передали на розгляд дисциплінарній комісії.

Члени комісії, в тому числі представники Ради громадського контролю, угледіли в діях детективів НАБУ ознаки дисциплінарного проступку, і надали відповідні висновки на розгляд директору НАБУ для прийняття рішення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram