ГоловнаПолітика

З "Самопомочі" вирішили вийти ще 5 нардепів (оновлено)

Раніше партію покинули Єгор Соболєв та Семен Семенченко.

Народні депутати від "Самопомочі" Олена Сотник, Вікторія Войціцька, Олександр Опанасенко, Іван Мірошниченко та Олександр Данченко вирішили вийти з партії.

Про це повідомив лідер "Самопомочі", мер Львова Андрій Садовий.

"Зустрілися з групою депутатів від "Самопомочі" - Оленою Сотник, Вікторією Войціцькою, Олександром Опанасенком, Іваном Мірошниченком. Скайпом прієднався Олександр Данченко. Колеги висловили бажання в подальшому перейти в статус позапартійних депутатів. При цьому, до кінця каденції колеги залишаються у фракції Об'єднання "Самопоміч" і чесно відпрацьовують отриману від виборців "Самопомочі" довіру", - написав Садовий в фейсбуці.

Фото: facebook.com/andriy.sadovyi

Оновлення. Одна з п'яти нардепів - Вікторія Войціцька - пояснила причини рішення покинути партію.

За її словами, більшість членів фракції "Самопоміч" протягом року багаторазово зустрічалися з керівництвом партії щодо проблемних питань, але безрезультатно.

"Зокрема, про відсутність прозорих процесів і ухвалення рішень в партії, про втрату ідеологічного базису, про перехід на популізм заради утримання політичного рейтингу і відсутності чіткої стратегії для України і бажання стати дійсно загальноукраїнською партією. На жаль, жодна із запропонованих пропозицій щодо врегулювання викликів і впровадження стратегії розвитку політичної сили не була реалізована, жодна з домовленостей не виконана", - написала депутат в фейсбуці.

Войціцька зазначила, що на цьому етапі "наше бачення шляху для захисту майбутнього українців кардинально відрізняється від позиції партії. Тому політичні шляхи розходяться, що не виключає плідної співпраці в інших форматах і нашого перебування у фракції "Самопоміч" до завершення повноважень, які нам делегували люди".

Нагадаємо, в квітні про намір вийти з партії заявили народні депутати Єгор Соболєв та Семен Семенченко, які в 2014 році були обрані до Верховної Ради за списками партії "Об'єднання "Самопоміч".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram