ГоловнаПолітика

Україна має намір домовитися з Домінікою про скасування віз

У разі скасування візи перебувати в Домініці можна буде до 90 днів.

Україна має намір домовитися з Домінікою про скасування віз

Україна продовжує процес домовленостей із Домінікою про скасування віз. Розпорядження про ці наміри Кабінет Міністрів прийняв на засіданні сьогодні, 8 травня.

Кабмін схвалив проект угоди з урядом Домініки про скасування візових вимог і уповноважив посла України у Великобританії Наталію Галібаренко підписати його.

Вищезгаданий документ передбачає, що українці та громадяни Домініки можуть в'їжджати, виїжджати, проїжджати транзитом і перебувати без віз на території країни договору, якщо термін їх перебування не перевищує 90 днів упродовж 180 днів.

Також передбачено скасування візових зборів за оформлення довготермінових віз.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що підписання угоди сприятиме розвитку двосторонніх відносин з Домінікою і посилить переговорні позиції України щодо лібералізації візового режиму з іншими країнами, громадяни яких перетинають кордони Європейського Союзу без віз.

Домініка (Співдружність Домініки) - держава на однойменному острові з групи Малих Антильських островів у Карибському морі.

На острові територією 754 кв. км проживає близько 73,6 тис. жителів.

Нагадаємо, в травні 2019 року Україна піднялася на 23-тє місце в світовому рейтингу впливовості паспортів. Українці можуть відвідувати без візи 133 країни: 91 без візи взагалі і 42 - з візою після прибуття в країну. Водночас віза буде потрібна українським громадянам для поїздки в 65 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram