ГоловнаПолітика

Зеленський і голова МЗС Канади обговорили боротьбу з корупцією і ситуацію на Донбасі

Новообраний президент заявив, що хоче не говорити про боротьбу з корупцією, а домогтися перемоги над нею.

Зеленський і голова МЗС Канади обговорили боротьбу з корупцією і ситуацію на Донбасі
Зеленский встретился в Киеве с главой МИД Канады Христей Фриланд
Фото: пресс-служба Владимира Зеленского

Новообраний президент України Володимир Зеленський у середу, 8 травня, зустрівся з міністром закордонних справ Канади Христею Фріланд у Києві.

Про це повідомила прес-служба Зеленського, передає "Укрінформ".

Відзначають, що співрозмовники обговорили боротьбу з корупцією і Мінський формат урегулювання конфлікту на сході України.

Зеленський заявив, що хоче не говорити про боротьбу з корупцією, а домогтися перемоги над нею. Для цього його команда буде робити все, щоб громадяни якомога менше контактували з чиновниками.

"Наша мета - це держава в смартфоні", - пояснив новообраний президент.

Фріланд, своєю чергою, зазначила, що в деяких сферах навіть Канада може брати приклад з України. Зокрема, це стосується системи електронних декларацій.

"Ми бачимо багато спільного між вами і нашим прем'єр-міністром Трюдо. За чотири тижні до виборів ніхто не вірив, що ми виграємо", - додала голова МЗС Канади.

Вона також зазначила, що сучасним політикам дуже важливо слухати своїх громадян. Міністр запевнила, що Зеленський може розраховувати на підтримку Канади на міжнародній арені.

"Дуже важливо, що за вас проголосувала вся Україна. Демократична Україна, де є успішна економіка - це приклад для всіх країн пострадянського регіону, зокрема для росіян", - заявила Фріланд.

Сторони також обговорили пошук мирного врегулювання конфлікту на сході України. "У нас є шанс для припинення вогню і повернення Донбасу", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, у вівторок Зеленський обговорив з бізнесменом Віктором Пінчуком прозорість і відповідальність бізнесу перед країною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram