ГоловнаПолітика

Савченко заявила, що готова очолити Міноборони або МЗС

Нардеп вважає, що може бути корисною для новообраного президента на цих посадах.

Савченко заявила, що готова очолити Міноборони або МЗС
Фото: Макс Левин

Народний депутат Надія Савченко заявила, що готова очолити Міністерство оборони України або Міністерство закордонних справ при президенті Володимирі Зеленському.

Про це вона повідомила в ефірі телеканалу "112 Україна".

За її словами, вона може бути корисною новообраному президенту на цих посадах.

"Савченко корисна Зеленському як міністр оборони або міністр закордонних справ", - заявила нардеп. При цьому вона підкреслила, що особисто з новообраним президентом поки що не спілкувалася.

"У мене були розмови з людьми Зеленського, але з ним самим я не спілкувалася", - зазначила Савченко.

Нагадаємо, Савченко була обрана в Раду за списком партії "Батьківщина", будучи в ув'язненні в Росії. У 2016 році вона заявляла, що готова стати президентом України.

У березні 2018 року Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності і надала правоохоронним органам дозвіл на її затримання і арешт. З 23 березня Савченко перебувала під вартою в Київському СІЗО. Їй закидають змову з метою силового захоплення влади, підготовку до силового захоплення влади, підготовку замаху на життя президента України, народних депутатів, прем'єр-міністра, членів Кабміну і інших політиків, підготовку до теракту, сприяння терористичній організації "ДНР", незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК).

У січні Савченко заявила, що СБУ не дає їй зареєструватися кандидатом у президенти. Нардеп стверджувала, що до неї не допускали нотаріуса.

15 квітня Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана звільнили з-під варти в залі Броварського міськрайонного суду після 13 місяців у СІЗО. Суд не встиг розглянути клопотання з приводу продовження їм запобіжного заходу, оскільки адвокати заявили велику кількість клопотань.

17 квітня Савченко зареєструвала перший після звільнення законопроект.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram