ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з Пінчуком прозорість і відповідальність бізнесу перед країною

Новообраний президент провів окрему зустріч з бізнесменом.

Зеленський обговорив з Пінчуком прозорість і відповідальність бізнесу перед країною
Владимир Зеленский
Фото: пресс-служба президента

Новообраний президент України Володимир Зеленський провів зустріч з бізнесменом Віктором Пінчуком.

Про це Зеленський повідомив у своєму офіційному мікроблозі Twitter.

"У рамках анонсованих зустрічей з підприємцями обговорили з Віктором Пінчуком прозорість правил, відповідальність бізнесу перед країною, рівність усіх перед законом", - написав він.

Інших деталей розмови він не повідомив.

Раніше Зеленський у Фейсбуці анонсував зустріч з представниками малого, середнього та великого бізнесу. Він заявив, що за його Президентства "взаємини з підприємцями будуть прозорими".

"Більше ніяких кулуарних переговорів, нічних візитів до Адміністрації президента і прихованих від суспільства домовленостей... Тому офіційно запрошую представників великого, малого та середнього бізнесу на зустрічі - вже найближчими днями. Розставимо всі крапки над "i", - написав він.

Бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю Bihus.info розкритикував ідею Зеленського провести таку спільну зустріч.

"Збирати всіх разом - це утопія. Якщо ти хочеш з кимось спілкуватися, спілкуйся сам на сам. З великим бізнесом не спілкуються, як з колгоспом. Це не колгоспне зібрання. У кожного гроші люблять тишу, і ніхто не буде розповідати свої таємниці і вивертати душу навстіж", - сказав він.

Нагадаємо, раніше журналісти знайшли у Зеленського три активні російські компанії, які займаються виробництвом кіно-, відеофільмів і телевізійних програм: "Вайсберг Пікчерс", "Платинумфільм" і "Грін Філмс". Засновником всіх трьох є кіпрська компанія Green Family LTD. Ця сама компанія є співзасновником ТОВ "Квартал 95" в Україні, а її кінцевими бенефіціарами вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри і соратник Ігоря Коломойського Тимур Миндич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram