ГоловнаПолітика

У РФ призначили чергову експертизу українським військовополоненим морякам

Від експертів вимагають давати юридичну оцінку представленим доказам, незважаючи на те, що це прерогатива суду.

У РФ призначили чергову експертизу українським військовополоненим морякам
Фото: hromadske.ua

У Росії призначили нову технічну експертизу бойових модулів військовополонених моряків МБАК "Бердянськ" і "Нікополь". Про це повідомив адвокат Микола Полозов у Facebook групі "Захист військовополонених українських моряків".

Усіх військовополонених та їхніх адвокатів слідство вже ознайомило з постановами про призначення зазначеної експертизи.

Він підкреслив, що адвокати заявляють заперечення на проведення цієї експертизи. "Ця експертиза свого роду «ноу-хау» російського слідства. Фактично, від експертів вимагають давати юридичну оцінку представленим слідством доказам, хоча це є прерогативою суду", - написав він у Facebook.

Також Полозов написав, що у справах військовополонених українських моряків слідчі дії тривають практично щодня, в тому числі між святковими днями. 6, 7, 8 травня теж не виняток.

Нагадаємо, 25 листопада російські військові захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу" в нейтральних водах Чорного моря. Екіпажі кораблів - 24 особи - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував усіх на два місяці. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони перебувають досі.

3 травня 2019 року Президент Петро Порошенко затвердив склад делегації для участі в публічних слуханнях Міжнародного трибуналу з морського права щодо вимоги України про звільнення українських моряків і суден.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram