ГоловнаПолітика

Уряд РФ сьогодні планує спростити отримання дозволу на проживання для українців

Заяви розглядатимуть 4 місяці замість шести.

Уряд РФ сьогодні планує спростити отримання дозволу на проживання для українців
Фото: alauinform.com

Уряд Росії на сьогоднішньому засіданні планує розглянути законопроект про спрощення для українців порядку надання дозволу на тимчасове проживання і посвідки на проживання. Відповідний пункт внесено до порядку денного, опублікованого на сайті уряду РФ.

Законопроект дозволить отримати дозвіл на тимчасове проживання в РФ окремим категоріям іноземних громадян без урахування квоти, яка затверджується урядом Росії. Ця норма, зокрема, буде поширюватися на громадян України та осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні.

Також документ передбачає скорочення з шести до чотирьох місяців терміну розгляду заяв про видачу дозволів на тимчасове проживання.

Крім того, проект закону вводить безстроковий вид на проживання.

Законопроект уже було розглянуто і схвалено 29 квітня 2019 року на засіданні урядової комісії. У разі затвердження його винесуть на затвердження парламенту, а потім - на підпис президентові.

Нагадаємо, 24 квітня Путін підписав указ, що дозволяє жителям окремих районів Донецької та Луганської областей отримати громадянство РФ за спрощеним порядком. Їм не потрібно складати обов'язкові іспити і жити в Росії більш ніж п'ять років. Звернення по отримання паспорта розглядатимуть упродовж усього 3 місяців. 27 квітня Путін заявив, що цей спрощений порядок може бути розширено на всіх українців.

В окупованих Росією районах Донецької і Луганської областей уже відкрилися пункти прийому документів для видачі російських паспортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram