ГоловнаПолітика

Зеленський зустрівся з главою УГКЦ

Зеленський і владика Святослав обмінялися привітаннями.

У понеділок, 6 травня, в резиденції глави Української греко-католицької церкви при Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві відбулася зустріч Блаженнішого Святослава (Шевчука) з новообраним президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

Фото: http://news.ugcc.ua
 

Повідомляється, що Володимир Зеленський привітав владику Святослава з днем народження, яке він відзначав напередодні, і висловив слова поваги Українській Греко-Католицькій Церкві "за постійну і тривалу духовну підтримку всіх українців в ці складні часи".

У свою чергу глава УГКЦ привітав Володимира Зеленського "з обранням на президентське служіння, а також проявом до нього великої довіри українського народу". Блаженніший Святослав запевнив новообраного президента в відкритості УГКЦ до співпраці на партнерських засадах "на благо українського народу і нашої держави".

Фото: http://news.ugcc.ua

Згідно з повідомленням, під час зустрічі було обговорено низку "важливих для майбутнього незалежної і соборної України питань та ролі УГКЦ в цих процесах". Окремо Блаженніший Святослав пригадав про важливість Всесвітнього конгресу українців і великої української діаспори для підтримки України на світовій арені, а також про необхідність "належної відповіді на виклики гібридної війни, яку країна-агресор веде проти України за допомогою пропаганди та дезінформації".

"Володимир Зеленський, зокрема, подякував архієрею за служіння, яке здійснює УГКЦ на окупованих територіях Донбасу і в анексуваному Криму, зберігаючи таким чином зв'язок з громадянами України і надаючи їм належну опіку", - йдеться в повідомленні.

На прощання владика Святослав подарував гостю книгу про історію Української Греко-Католицької Церкви та ікону дванадцяти найбільших церковних свят.

Фото: http://news.ugcc.ua

Нагадаємо, Володимир Зеленський 30 квітня провів зустрічі з предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм, почесним патріархом ПЦУ Філаретом і предстоятелем УПЦ Московського патріархату Онуфрієм.

2 травня Зеленський зустрівся з мусульманськими релігійними лідерами України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram