ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив з Трюдо підготовку до міжнародної конференції з питань реформ в Україні

Прем'єр Канади відзначив успіхи України в проведенні реформ.

Порошенко обговорив з Трюдо підготовку до міжнародної конференції з питань реформ в Україні
Фото: пресс-служба Порошенко

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, під час якого сторони обговорили підготовку до проведення Третьої конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 2-4 липня 2019 року в Торонто.

Прес-служба президента повідомляє, що глава української держави подякував прем'єр-міністру Канади за незмінну підтримку України як на міжнародній арені, так і в питанні сприяння демократичним перетворенням в країні.

У свою чергу Джастін Трюдо зазначив, що за п'ять останніх років Україна досягла великого прогресу в реформах.

Сторони відзначили успішну імплементацію двосторонньої Угоди про зону вільної торгівлі, яка сприяє створенню робочих місць і зростанню добробуту громадян України Канади.

Петро Порошенко зазначив роль Канади в посиленні оборонних спроможностей Збройних сил України, свідченням чого є діяльність тренувальної місії UNIFIER.

Крім того, сторони обговорили розвиток ситуації на Донбасі.

"Було висловлено сподівання, що Канада займе принципову позицію в питанні посилення санкцій тиску на Москву у відповідь на так звані паспортні укази Кремля. Відзначалася також важливість звільнення українських громадян, які незаконно утримуються в російських в'язницях", - йдеться в повідомленні.

Джастін Трюдо також привітав демократичний і конкурентний характер президентської кампанії в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram