ГоловнаПолітика

Порошенко змінив головнокомандувача ООС (оновлено)

Зміна керівництва пов'язана "з ротацією генерала Наєва".

Порошенко змінив головнокомандувача ООС (оновлено)
Сергей Наев

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв сьогодні покине цю посаду у зв'язку з ротацією. Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на власні джерела в командуванні ООС.

"Сьогодні буде представлено нового командувача. Це відбудеться у зв'язку з ротацією генерала Наєва", - повідомив співрозмовник агентства.

За даними журналіста Юрія Бутусова, новим командувачем ООС буде призначено генерала Олександра Сирського.

"Сергій Наєв командував військами гідно, залишив загалом гарне враження в особового складу. Заміна командувачів - планова, ротаційна. Сьогодні також буде присвоєно чимало дострокових генеральських звань групі офіцерів і генералів", - написав Бутусов на своїй сторінці в Фейсбуці.

Журналіст також зазначив, що в ЗСУ "буде проведено ще більш масштабний зорепад". Наєв очолив операцію Об'єднаних сил 16 березня 2018 року.

30 квітня 2018 року Президент Петро Порошенко оголосив про перехід від формату антитерористичної операції (АТО) до ООС на території Донецької та Луганської областей.

Оновлення. Інформація підтвердилася. Петро Порошенко призначив командувачем ООС Олександра Сирського замість Наєва в рамках ротації. "За пропозицією міністра оборони Степана Полторака і начальника Генерального штабу Віктора Муженка було прийнято рішення про ротацію керівництва ООС, і я прийняв рішення підтримати рішення Міноборони і призначити Олександра Сирського керівником ООС", - сказав Президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram