ГоловнаПолітика

НАБУ завершило розслідування у справі Труханова про недостовірне декларування

Мер Одеси не вніс у декларацію деякі відомості про майно та доходи.

НАБУ завершило розслідування у справі Труханова про недостовірне декларування
Геннадий Труханов
Фото: пресс-служба

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування недекларування мером Одеси Геннадієм Трухановим нерухомості, автомобілів і відсотків у банках.

Про це повідомляють на сайті НАБУ.

"Детективи НАБУ завершили розслідування фактів внесення Одеським міським головою недостовірної інформації в електронні декларації за 2015 і 2016 роки (ст. 366-1 Кримінального кодексу України.) 3 травня 2019 року посадовій особі відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта і направленням його до суду", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, мер Одеси не вніс до декларації відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою чиновник упродовж 2015-2016 років був пов'язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов'язки.

"З цією особою підозрюваний перебував у офіційному шлюбі з 1985-го по 1997 рік, має двох дітей, одна з яких народилася в 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу", - наголошується в повідомленні.

Так, Труханов не задекларував квартиру, два паркомісця, елінг, дачу, нежитлову нерухомість, два автомобілі, частки в низці суб'єктів господарювання, відсотки за вкладами в банках. Усього в декларацію 2015 року посадовець не вніс статки на загальну суму 32,5 млн гривень, у декларацію 2016 року - на 18,8 млн гривень.

Нагадаємо, це розслідування детективи НАБУ почали в листопаді 2017 року. 11 березня 2019 року Труханову повідомили про підозру. Під час досудового розслідування детективи також встановили факти незаконного збагачення мера Одеси на суму понад 3 млн фунтів стерлінгів, проте справу закрили в зв'язку зі скасуванням Конституційним Судом статті КК про незаконне збагачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram