ГоловнаПолітика

Радник Зеленського Данилюк обговорив посилення енергетичної незалежності України з міністром енергетики США Перрі

Переговори відбулися 2 травня в Брюсселі.

Радник Зеленського Данилюк обговорив посилення енергетичної незалежності України з міністром енергетики США Перрі
Фото: Сергей Нужненко

Радник новообраного президента Володимира Зеленського, колишній міністр фінансів Олександр Данилюк обговорив посилення енергетичної незалежності України з міністром енергетики США Ріком Перрі.

Про це повідомляє прес-служба Зеленського.

"Під час зустрічі мова йшла про залучення інвестицій у збільшення видобутку природного газу в Україні, можливі шляхи постачання американського скрапленого природного газу, а також про реформування ринку газу в Україні, включаючи НАК "Нафтогаз", - йдеться в повідомленні.

Переговори відбулися 2 травня в Брюсселі.

Данилюк зазначив, що для України та Європейського Союзу роль США в диверсифікації постачань енергоресурсів дуже важлива, оскільки це знижує політичні ризики і здешевлює енергоресурси для споживачів.

Крім того, учасники зустрічі обговорили співпрацю у сфері ядерної енергетики, зокрема підвищення надійності і ефективності діючих ядерних блоків, а також розвиток напрямку розробки і будівництва малих модульних реакторів.

Як повідомлялося, радники Зеленського Данилюк і Рябошапка провели зустріч з послами країн-членів ЄС, а також з дипломатичними радниками глави Єврокомісії Жан-Клода Юнкера і з політичними радниками голови Євроради Дональда Туска і єврокомісарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram