ГоловнаПолітика

Данилюк назвав активізацію роботи "нормандського формату" основною метою зовнішньої політики Зеленського

Радники Зеленського провели в Брюсселі зустріч з послами ЄС.

Данилюк назвав активізацію роботи "нормандського формату" основною метою зовнішньої політики Зеленського
Фото: instagram.com/Команда Зеленского

Пріоритетом обраного президента України Володимира Зеленського у зовнішній політиці є активізація "нормандського формату" (Україна, Росія, Німеччина і Франція) для вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це заявив журналістам у Брюсселі колишній міністр фінансів, радник Зеленського Олександр Данилюк, передають "Українські новини".

"Ключовим для нас, пріоритетом буде відновлення, активізація роботи "нормандського формату". Для нас тут важливіше не якнайшвидше провести зустріч, а наповнити її змістом", - сказав Данилюк.

Також Данилюк зазначив, що завданням Зеленського є підготуватися до саміту Україна-Європейський Союз у липні (планується на 8 липня) і міжнародної конференції з підтримки реформ в Україні в Торонто.

Разом з ще одним радником Зеленського Русланом Рябошапкою Данилюк зараз перебуває в Брюсселі на запрошення Європейської комісії та Європарламенту для обговорення перших кроків Зеленського на посаді президента та його готовності відповідати на виклики, що стоять перед Україною.

Також Данилюк зазначив, що під час зустрічей у Брюсселі вони з Рябошапкою побачили розуміння того, що новий президент України має дуже високий рівень підтримки українців і готовність європейських партнерів допомагати, зокрема, в питаннях безпеки.

Радники заявили, що однією з перших законодавчих ініціатив Зеленського буде законопроект про відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення з пропозицією додаткових інструментів для нівелювання амністії незаконних капіталів.

Таке рішення має бути прийнято найближчим часом, оскільки це одна з умов продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, в Європейській комісії цього теж чекають.

Нагадаємо, 3 травня радники Володимира Зеленського Олександр Данилюк і Руслан Рябошапка відвідали Брюссель, де провели зустріч з послами Європейського Союзу. Крім цього, вони виступали на засіданні європейського Комітету з політики і безпеки.

У команді Зеленського екс-міністр фінансів Олександр Данилюк відповідає за міжнародну, фінансову, економічну і банківську діяльність. Колишній член Національного агентства з протидії корупції Руслан Рябошапка - головний спеціаліст з правоохоронної та антикорупційної політики в штабі Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram