ГоловнаПолітика

Політв'язні Сущенко та Абсеїтов висловлюють подяку усім українцям, хто пише їм листи до в'язниці

Деяким ув'язненим у Росії можна надсилати електронні листи, іншим - тільки листівки російською мовою.

Політв'язні Сущенко та Абсеїтов висловлюють подяку усім українцям, хто пише їм листи до в'язниці
Фото: Сергей Нужненко

Українські політв'язні Роман Сущенко і Зеврі Абсеїтов написали листа першому віце-спікеру парламенту Ірині Геращенко. Про це політик написала на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Днями отримала кілька листів від політв'язнів Кремля: Романа Сущенка, Зеврі Абсеїтова. Романа я добре знаю, ми колеги, земляки. Зеврі - тільки заочно, як і інших в'язнів кримських татар. У листах вони дякують кожному українцеві, хто не забуває і пише, підтримує морально і психологічно. Їм дуже важливі звістки з України, особливо в умовах інформаційного вакууму, коли з усіх федеральних каналів, які можна дивитися в російських в'язницях, про Україну - тільки знущання і бруд", - написала Геращенко.

Вона також повідомила, що написала листи багатьом політв'язням Кремля і військовополоненим морякам, а в деякі російські в'язниці можна надсилати листи електронною поштою - зокрема, Олегу Сенцову, Миколі Карпюку.

"Іншим нашим можна надсилати тільки традиційні поштові листівки - по-російськи, їх переглядає тюремна цензура. Всім передала привіт з Батьківщини і чітке запевнення, що їхні долі і питання їхнього звільнення залишаються для України в центрі уваги", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, окупаційний суд Криму продовжив термін ув'язнення українцеві Володимиру Балуху, не врахувавши час його перебування в СІЗО - більш ніж рік - за системою "день за півтора", як це встановлено російським законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram