ГоловнаПолітика

Нардепа Найєма не пускали до Вірменії на вимогу Росії

Депутат Верховної Ради перетнув кордон тільки після втручання дипломатів.

Нардепа Найєма не пускали до Вірменії на вимогу Росії

Вірменські прикордонники не хотіли пускати депутата Верховної Ради Мустафу Найєма в країну на вимогу Росії. Перетнути кордон йому вдалося тільки після втручання дипломатів.

Про це він розповів у своєму фейсбуці.

Інцидент стався ввечері 30 квітня, коли Найєм прилетів до Єревану на запрошення Східноєвропейського центру на антикорупційний форум.

"На паспортному контролі пред'явив звичайний паспорт, оскільки поїздка не службова. Після тривалої перевірки офіцери повідомили, що в базі даних стоїть позначка «заборона на в'їзд» ... Через деякий час прийшли ще двоє співробітників міграційної служби і ввічливо пояснили, що заборона стоїть не від Вірменії, а «на вимогу третьої країни»", - написав Найєм.

За його словами, цією третьою країною виявилася Росія, яка виставляє заборони в рамках синхронізації бази прикордонної служби Вірменії з списком санкцій РФ.

"Після з'ясування всіх обставин і, мабуть, втручання посла і наших служб, мене все-таки пустили. З позначкою "одноразово". А наша консульська служба настійно порадила пеовідомляти посольству про свої пересування, і після закінчення візиту прибути в аеропорт у супроводі посла або консула", - написав Найєм.

Депутат додав, що йому прикро за Вірменію через її залежність від Росії.

Нагадаємо, що в російському списку санкцій перебуває 563 громадяни України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram