ГоловнаПолітика

Саакашвілі: люди Путіна вимагають від Зеленського не повертати мені громадянство

"Також ставлять категоричною умовою не пускати мене в Україну".

Саакашвілі: люди Путіна вимагають від Зеленського не повертати мені громадянство
Фото: Сергей Нужненко

Колишній голова Одеської ОДА Михаїл Саакашвілі заявив, що слова президента РФ Володимира Путіна про його громадянство слід розуміти з точністю до навпаки.

Про це він написав у фейсбуці, коментуючи пропозицію Путіна повернути Саакашвілі громадянство. 29 квітня російський президент сказав, що Саакашвілі був незаконно позбавлений громадянства України, і порадив Володимиру Зеленському повернути йому український паспорт.

"Хто радить майбутньому президенту України повернути мені громадянство? Путін? Це той Путін, який у грудні 2017 року на прес-конференції голосно вимагав від Порошенка видворити мене з України?" - написав у відповідь Саакашвілі.

"Я точно знаю, що саме ви вимагали від Порошенка не запрошувати мене на інавгурацію в 2014-му. Тепер представники Путіна через посередників вимагають від Володимира Зеленського поступитися і не тільки не повертати мені громадянство, але також ставлять категоричною умовою не пускати мене в Україну", - заявив він.

За його словами, аналогічну вимогу Росія виставила Грузії, Вірменії, Азербайджану та навіть Туреччині.

"За моєю інформацією, саме це ви обговорювали з президентом Туреччини Ердоганом у 2016 році під час саміту примирення в Росії", - написав Саакашвілі і порадив Путіну не втручатися в його відносини з Україною.

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі було припинено влітку 2017 року. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення паспорта.

Через півроку його затримали в одному з ресторанів у центрі Києва неподалік від офісу його партії "Рух нових сил", після чого доставили в аеропорт "Бориспіль" і відправили літаком у Польщу в порядку реадмісії. Зараз Саакашвілі перебуває в Нідерландах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram