ГоловнаПолітика

Третина росіян вважає перемогу Зеленського вигідною для Росії

Переобрання Порошенка вважали вигідним тільки 2% населення РФ.

Третина росіян вважає перемогу Зеленського вигідною для Росії
Фото: пресс-служба президента

Майже третина росіян вважає, що перемога Володимира Зеленського на виборах президента України вигідніша для Росії. Переобрання Петра Порошенка вважали вигідним для Росії тільки 2% населення

Про це свідчить опитування "Левада-Центру", який було проведено 18-23 квітня 2019 року методом особистого інтерв'ю. У ньому взяли участь 1625 осіб. Похибка не перевищує 3,4%.

Респондентів запитували: "Як ви вважаєте, для Росії було б краще, щоб на цих виборах переміг ...". 31% учасників соцопитування вибрали Зеленського, 2% - Порошенка, 55% заявили, що для Росії не має значення, хто переможе на цих виборах.

68% опитаних росіян заявили, що стежили за виборчою кампанією в Україні, причому 30% зізналися, що стежили "дуже уважно" або "доволі уважно".

Нагадаємо, на виборах президента України 21 квітня перемогу здобув художній керівник "Студії Квартал 95" Володимир Зеленський. Зеленський переміг чинного президента Петра Порошенка, набравши втричі більше голосів - 73,22%. За Петра Порошенка проголосували 24,45% виборців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram