ГоловнаПолітика

У Раді зареєстрували законопроект про ліквідацію "Укроборонпрому"

Оборонні підприємства перейдуть у підпорядкування до одного з держорганів.

У Раді зареєстрували законопроект про ліквідацію "Укроборонпрому"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Група депутатів Верховної Ради зареєструвала законопроект №10248 про ліквідацію державного концерну "Укроборонпром", пише "Інтерфакс-Україна".

Серед ініціаторів - представники "Народного фронту" Сергій Пашинський, Іван Винник, Тетяна Чорновол, Вадим Кривенко, Андрій Левус, Андрій Тетерук і Юрій Береза.

Автори законопроекту вважають, що концерн потрібно ліквідувати через неефективне управління.

"Це тягне за собою неможливість задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань у продукції оборонного призначення, втраті інвестиційної привабливості підприємств, у зловживаннях з боку посадових осіб держпідприємств, що полягають в укладанні договорів та перерахуванні бюджетних коштів суб'єктам господарювання, які мають ознаки фіктивності тощо", - говориться в пояснювальній записці.

Законопроект передбачає ліквідацію ДК "Укроборонпром" і підпорядкування підприємств - учасників концерну центральному органу виконавчої влади. Також у тексті прописано особливу процедуру ліквідації підприємств сфери оборонної промисловості.

Нагадаємо, що в лютому в Україні виник скандал навколо "Укроборонпрому" у зв'язку з журналістським розслідуванням про корупцію в оборонній сфері.

Після цього стало відомо, що з 2014 року щодо порушень в "Укроборонпромі" було відкрито майже 500 справ.

Рада національної безпеки й оборони провела спеціальне засідання щодо "Укроборонпрому", на якому президент Петро Порошенко заявив, що ініціює ревізію всіх контрактів концерну, а також запропонував розширити його наглядову раду за рахунок міжнародних фахівців із країн-партнерів, які є членами НАТО.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram