ГоловнаПолітика

В обох палатах Конгресу США засудили указ Путіна про "паспортизацію" Донбасу

В обох палатах Конгресу США засудили указ Путіна про "паспортизацію" Донбасу
Фото: 24daily.net

Сенат і Палата представників Конгресу Сполучених Штатів висловили протест і засудили указ президента РФ щодо надання російського громадянства жителям окупованих територій на Донбасі.

Впливові сенатори і конгресмени висловили низку заяв щодо цього.

Про це повідомили в посольстві України в США.

"В обох палатах Конгресу США засудили рішення Росії про спрощену видачу російських паспортів українцям в ОРДЛО", - йдеться в повідомленні.

"Ще один зухвалий напад на український суверенітет, який свідчить, що Путін не ставиться серйозно до світу", - прокоментував указ керівник Комітету з питань Збройних сил верхньої палати Конгресу сенатор-республіканець Джим Інхоф.

Впливовий американський законодавець висловив заклик до влади США продовжувати підтримувати Україну, а також підняти ціну для путінської Росії за її агресію.

Співголова Українського кокусу в Сенаті Роб Портман наголосив, що "рішення Росії про прискорену видачу громадянства жителям сходу України є черговою зухвалою спробою легітимізувати незаконну окупацію цих регіонів Росією". Він зазначив, що ці території є частиною України, а не Росії.

Голова Комітету у закордонних справах Палати представників конгресмен-демократ Еліот Енгель закликав владу Росії скасувати це "провокаційне" рішення. "Путін повинен визнати суверенітет України і поважати її територіальну цілісність", - наголосив американський конгресмен.

Після підписання Путіним указу про спрощену видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу міжнародне співтовариство засудило дії РФ, назвавши їх порушенням мінських угод і спробою підриву процесу мирного врегулювання в східній частині українського Донбасу.

Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, на якому Україна закликала до посилення санкцій проти РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram