ГоловнаПолітика

У Зеленського визнали можливим розпуск Ради через відсутність коаліції

Разумков звинуватив ЦВК у затягуванні процесу оприлюднення результатів виборів.

У Зеленського визнали можливим розпуск Ради через відсутність коаліції
Фото: Макс Требухов

Розпуск Верховної Ради можливий, тому що станом на сьогодні коаліції немає.

Про це заявив спікер і політтехнолог штабу Володимира Зеленського, що переміг на виборах президента України, Дмитро Разумков.

"Розпуск можливий, тому що станом на сьогодні коаліції немає. Коаліція складається з 2 фракцій. У цих фракціях не вистачає народних депутатів, тобто їх там менше, ніж 226. До Андрія Парубія зверталося мільйон організацій, писали листи, просили надати поіменний список, скільки народних депутатів входить в коаліцію. Листи приходили - відповідь не надходила. До речі, це порушення чинного законодавства. Тому прецедент того, що розпуск може мати місце, є", - сказав він в ефірі телеканалу 112 Україна.

При цьому він вказав, що є певні часові обмеження - Верховна Рада не може бути розпущена, за різними оцінками юристів, пізніше 27 травня.

Дмитро Разумков висловив думку, що Центральна виборча комісія затягує процес оприлюднення результатів виборів, потім Верховна Рада затягуватиме процес призначення дати інавгурації, щоб "він потрапив після крайнього терміну, коли Рада може бути розпущена".

Раніше Зеленський записав відеоролик, в якому звинуватив ЦВК у затягуванні оприлюднення результатів виборів, щоб він не зміг розпустити Верховну Раду.

У ЦВК повідомили про плани оголосити результати другого туру виборів президента 30 квітня, коли завершиться відведений законом термін для оскарження протоколів окружних виборчих комісій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram