ГоловнаПолітика

У Києві почали працювати інспектори з паркування

Водіїв поки що тільки попереджають, а не штрафують.

У Києві почали працювати інспектори з парковки. Поки що вони не нікого не штрафують, а лише виписують попередження.

Про це повідомив заступник голови КМДА Дмитро Давтян у фейсбуці.

"Їх завданням зараз є попередження водіїв про порушення. Пізніше інспектори зможуть також виписувати штрафи та ініціювати евакуацію автопорушників на арештмайданчик", - написав Давтян.

Фото: facebook.com/davtyan.dmytro

Нагадаємо, наприкінці вересня 2018 року в Україні набув чинності закон, що дозволяє муніципальним інспекторам виписувати штрафи та евакуювати припарковані автомобілі, які перешкоджають руху.

Інспектори з паркування нарівні з поліцейськими уповноважені складати адмінпротоколи та евакуювати автомобілі, якщо вони припарковані: на проїжджій частині в два і більше рядів; на залізничних переїздах, трамвайних коліях, естакаді; на мості; на шляхопроводі або під ним; у тунелі; на пішохідному переході або ближче, ніж 10 м від нього по обидва боки; на перехрестях і ближче, ніж 10 м від краю проїжджої частини за відсутності на ній пішохідного переходу; ближче, ніж 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршруток; ближче, ніж 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання; ближче, ніж 10 м від виїздів з прилеглих територій і безпосередньо в місці виїзду.

Детальніше про цей закон читайте в матеріалі LB.ua "Паркувальний законопроект: авто злісних порушників евакуюватимуть".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram