ГоловнаПолітика

Біля Керченської протоки скупчилося кілька десятків суден, що прямують в українські порти

Об'єктивних причин для закриття проходу не було.

У Керченській протоці і Азовському морі 25 квітня спостерігається велике скупчення суден, які очікують проходження через Керченську протоку. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Фото: Скупчення суден біля Керченської протоки

За даними місцевих ЗМІ, в Керчі впродовж дня спостерігалася сонячна погода, штормового вітру не було, тому об'єктивних причин для перекриття каналу не було. Упродовж 14 годин танкери, балкери і суховантажі стояли на відстані близько півмилі від Керченського моста, пізніше судна перемістилися далі в бік Чорного моря. На 19-ту годину вечора відстань між кораблями та Керченським мостом становила близько двох морських миль.

Судна можна було побачити з берега з Керчі.

За інформацією сайту Marine Traffic, що відслідковує переміщення суден, в Азовському морі перебувають судна під прапорами України, Панами, Маршаллових островів, Танзанії, Белізу, Росії та інших держав.

Нагадаємо, напередодні голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал заявив, що Росія створює "штучні черги" кораблів у Керченській протоці, здійснюючи посилений огляд кораблів, які прямують в українські порти.

З листопада 2018 року українські морські порти Маріуполь і Бердянськ фактично заблоковані Росією для заходу і виходу суден. Це сталося після того як 25 листопада російські прикордонники в Керченській протоці відкрили вогонь по трьох українських кораблях і захопили їх, а також 24 членів їх екіпажів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram