ГоловнаПолітика

Першу чергу Київського зоопарку після реконструкції відкриють у липні

Оновлення звіринця розраховане на 3-4 роки.

Першу чергу Київського зоопарку після реконструкції відкриють у липні
Фото: nam.kiev.ua

Першу чергу Київського зоопарку після реконструкції відкриють у липні 2019 року.

Про це "Прямому" розповів мер Києва Віталій Кличко.

"У липні ми зможемо відкрити першу чергу Київського зоопарку. Потім - океанаріум, приматники, великий паркінг робимо. Уже відкрито озера, пеліканів зараз переселяють. Робота триває. Поки що візуально не видно, але через півтора місяця кожен зможе побачити, як зміниться зовнішній вигляд зоопарку", - розповів Кличко.

Зокрема, зміниться вхідна група зоопарку. "Буде велика площа, посеред площі вже стоїть жирафа. Це буде виглядати красиво і сучасно", - сказав Кличко.

Біля зоопарку навесні 2020 року має з'явитися паркінг, щоб розвантажити проспект Перемоги, де у вихідні відвідувачі паркують свої автомобілі іноді у два ряди.

Кличко зазначив, що зоопарку понад 100 років і він уже був "втомленим", тому реконструкція назріла давно.

"Це дуже дороге задоволення. Перша черга коштує приблизно 500 млн, а реконструкція всього зоопарку розрахована на 3-4 роки і коштуватиме кілька мільярдів", - сказав Кличко.

За його словами, в рамках реконструкції зоопарку заплановане і збільшення кількості тварин.

"Нам потрібні будуть слони, кількість тварин буде збільшуватися. На скільки - це вже інше питання, на це можуть відповісти фахівці. Я можу сказати, що в розмовах він підтвердив, що нам потрібно три-чотири-п'ять слонів, потрібно закуповувати ще птахів", - розповів Кличко.

Нагадаємо, у 2016 році Київський зоопарк став кандидатом у члени Європейської асоціації зоопарків та акваріумів (EAZA), звідки його виключили у 2007 році за погане поводження з тваринами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram