ГоловнаПолітика

ФСБ проводить нові обшуки в будинках кримських татар (оновлено)

Подробиць обшуку поки що немає.

ФСБ проводить нові обшуки в будинках кримських татар (оновлено)
Фото: facebook/Крымская солидарность

Під Сімферополем у селі Дубки російські силовики проводять два обшуки в будинках кримських татар. Про це на сторінці у Фейсбуці повідомила педагог-організатор проекту "Кримське дитинство", кримськотатарська активістка Аліє Керімова, пише видання "Крим.Реалії".

Керімова повідомила, що обшук проходить по вулиці Раздеріна в будинку місцевого жителя, учасника "поляни протесту" Ділявера Алімова. Інших подробиць обшуків наразі немає.

Російські силовики не коментують інформацію про обшуки.

Оновлення. "Кримська солідарність" підтвердила факт обшуків. Алімова не затримали, але відвезли у відділення поліції "для дачі показів".

"Слідчі заходи розпочалися близько 6-ї ранку. Подробиці з'ясовують. На місці події перебуває активіст "Кримської солідарності". У дворі - люди в камуфляжі і в масках, з нашивками "СОБР", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки в незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір". У березні під час обшуку в будинках більш ніж 20 кримських татар ФСБ затримала 24 кримчан, їх заарештували і вивезли в Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram