ГоловнаПолітика

Волкер назвав указ Путіна про паспортизацію ОРДЛО провокаційним

"Донбас - це Україна, а його жителі, незалежно від того, якою мовою вони говорять, українці".

Волкер назвав указ Путіна про паспортизацію ОРДЛО провокаційним
Курт Волкер
Фото: twitter

Представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер прокоментував рішення Росії спростити процес отримання громадянства для жителів окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"Це рішення Росії щодо видачі паспортів має провокаційний характер і взяте з "окупаційного плану", воно підриває спроби імплементувати мінські домовленості і повернути Донбас під контроль України", - написав він у Twitter.

"Донбас - це Україна, а його жителі, незалежно від того, якою мовою вони говорять, українці", - підкреслив американський дипломат. Він додав, що США засуджують "абсурдний і дестабілізуючий указ Росії" щодо російських паспортів для жителів Донецька і Луганська і підтверджують рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, 24 квітня 2019 року Президент Росії Володимир Путін підписав указ, що дозволяє жителям окремих районів Донецької та Луганської областей отримати громадянство РФ у спрощеному порядку. Цей порядок полягає в тому, що жителі ОРДЛО звільняються від необхідності здавати обов'язкові іспити і від вимоги про проживання в Росії більш як п'ять років.

Радбез ООН скликає екстрене засідання щодо України. Воно може відбутися у четвер, 25 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram