ГоловнаПолітика

Це новий "паспортний" етап окупації Донбасу з боку РФ, - Клімкін

Клімкін закликав українців в ОРДЛО не брати паспорта РФ.

Це новий "паспортний" етап окупації Донбасу з боку РФ, - Клімкін
Фото: facebook/MFA of Ukraine

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін звернувся до жителів окупованих територій із закликом не приймати паспортів РФ. Про це написав в своєму Twitter.

"Закликаю українських громадян на окупованих Росією територіях не брати російські паспорти. Росія позбавила вас справжнього, а тепер робить замах на ваше майбутнє", - заявив міністр.

За його словами, рішення Росії про видачу російських паспортів на окупованих українських територіях - це продовження агресії і втручання у внутрішні справи України. Клімкін назвав це новим "паспортним" етапом окупації Донбасу.

У зв'язку спрощеним порядком видачі паспортів РФ для районів ОРДЛО, Україна звернулася  в Раду Безпеки ООН. Про це постійний представник України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко теж повідомив у Twitter. Він назвав дії РФ "зухвалим кроком", який суперечить схваленим Радою Безпеки Мінським домовленостям.

Нагадаємо, 24 квітня 2019 року Президент Росії Володимир Путін підписав указ, що дозволяє жителям окремих районів Донецької та Луганської областей отримати громадянство РФ у спрощеному порядку. Цей порядок полягає в тому, що жителі ОРДЛО звільняються від необхідності здавати обов'язкові іспити і від вимоги про проживання в Росії більш як на п'ять років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram