ГоловнаПолітика

Парубій пообіцяв не заважати збору підписів за його відставку

Спікер заявив, що в "епоху брехні і темряви" парламент не повернеться.

Парубій пообіцяв не заважати збору підписів за його відставку
Фото: Макс Требухов

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що не заважатиме збору підписів за його відставку.

"До апарату Верховної Ради надійшла заява від депутата Писаренка про збір підписів за відкликання і відставку з посади Андрія Парубія. Хочу повідомити, що я невідкладно дав доручення, як і всі попередні рази, коли подібну заявку подавав і Рабинович, щоб негайно видали підписні листи. Ні на йоту цей процес не буде зупинятися", - сказав Парубій на початку пленарного засідання в середу.

Якщо 150 підписів буде зібрано, Парубій готовий відразу ж поставити це питання на голосування.

"З одним нюансом - після того, як я як голова Верховної Ради поставлю підпис під законом про українську мову", - сказав спікер парламенту.

"Мене дуже здивувала річ, написана в цій заяві, що, виявляється, для вас "епоха беззаконня, несправедливості і безкарності" завершена. Це п'ять років для вас. Але я хочу сказати, що за ці п'ять років парламент прийняв усі закони для впровадження безвізу, яким і ви сьогодні користуєтеся, затвердив усі антикорупційні закони, прийняв усі закони для захисту національної ідентичності - мови, культури і телебачення. Це ваша епоха завершилася. Ви нас не повернете в епоху брехні і темряви", - сказав він.

"Це ви тут голосували 16 січня руками, це ви з бойовиками проводили закон Колесніченка-Ківалова. В ту епоху український парламент більше не повернеться", - підкреслив Парубій.

Нагадаємо, збір підписів за відставку спікера Верховної Ради ініціював нардеп з групи "Відродження" Валерій Писаренко. Він є давнім і близьким соратником екс-заступника голови АП Януковича Андрія Портнова.

Андрія Парубія було обрано спікером Верховної Ради замість Володимира Гройсмана, який з 14 квітня 2016 року перейшов в уряд.

У лютому-серпні 2014 року Парубій обіймав посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram