ГоловнаПолітика

Українська стабільність необхідна для безпеки Європи, - голова МЗС Великобританії

Джеремі Хант привітав Зеленського з перемогою на виборах.

Українська стабільність необхідна для безпеки Європи, - голова МЗС Великобританії
Фото: Sky News

Голова МЗС Великобританії Джеремі Хант став черговим західним політиком, який привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента України.

Він пообіцяв продовжити співпрацю з Києвом, пише «Інтерфакс-Україна» з посиланням на британське зовнішньополітичне відомство.

"Я хотів би спрямувати свої найтепліші вітання Володимиру Зеленському з його обранням на посаду президента України і висловити вдячність президентові Петру Порошенку за його службу Україні та зусилля в досягненні миру і проведенні реформ", - заявив Хант.

Він зазначив, що вибори в Україні пройшли мирно і конкурентно.

"Великобританія дуже зацікавлена в підтримці України. Вона не просто перебуває на передовій в зазіханнях Росії на засновану на нормах міжнародну систему, а й її стабільність також необхідна для європейської безпеки", - заявив Хант.

Міністр повідомив, що Лондон хоче продовжувати співпрацю з новим президентом і має намір надавати подальшу підтримку суверенітету і територіальній цілісності України.

Нагадаємо, ЦВК уже опрацювала 99,9% електронних протоколів. Володимир Зеленський випередив Петра Порошенка майже втричі. За нього проголосувало 73,23% виборців, за чинного президента - 24,45%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram