ГоловнаПолітика

У Раді почали збір підписів за відставку Парубія

Процес запустив соратник Портнова.

У Раді почали збір підписів за відставку Парубія
Фото: Макс Требухов

Народний депутат України із групи "Відродження" Валерій Писаренко ініціював збір підписів під проектом постанови про відкликання з посади голови Верховної Ради Андрія Парубія.

"Сьогодні в парламенті починаємо збір підписів для зняття з посади голови Верховної Ради. Вважаю, що настав час завершити епоху беззаконня, несправедливості і безкарності", - написав депутат, який є давнім і близьким соратником екс-заступника голови АП Януковича Андрія Портнова, у фейсбуці.

"Випереджаючи коментарі прихильників конспірології, хочу заспокоїти: ці дії не означають мою роботу з командою Володимира Зеленського. Просто настав час", - додав він.

Цей коментар пов'язаний з тим, що, за даними джерел, Писаренко взяв на себе роль неформального представника Володимира Зеленського у Верховній Раді.

Докладно про це читайте в статті "Зв'язковий для ПреЗЕдента" на LB.ua.

Щоб ініціювати відставку спікера, необхідні підписи щонайменше 1/3 народних депутатів від конституційного складу, тобто 150 осіб.

Нагадаємо, що Андрія Парубія обрали спікером Верховної Ради замість Володимира Гройсмана, який з 14 квітня 2016 року перейшов в уряд.

У лютому-серпні 2014 року Парубій обіймав посаду секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram