ГоловнаПолітика

Заступника міністра фінансів Верланова обрано головою Податкової служби

За підсумками конкурсу, Верланов набрав 16,45 бала, на другому місці - заступник міністра юстиції з питань євроінтеграції Пєтухов.

Заступника міністра фінансів Верланова обрано головою Податкової служби
Сергей Верланов
Фото: Legal High School

Комісія з питань вищого корпусу державної служби обрала заступника міністра фінансів Сергія Верланова головою Державної податкової служби.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні у вівторок, передають "Українськi Новини".

За підсумками конкурсу, Верланов набрав 16,45 бала, друге місце зайняв заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов, набравши 13,54 бала.

Верланов здобув вищу освіту у Львівському національному університеті імені Івана Франка: 2003 року закінчив юридичний факультет за спеціальністю "Правознавство" і здобув кваліфікацію магістра права; 2008 року отримав науковий ступінь кандидата юридичних наук за спеціальністю "Теорія та історія держави і права; історія політичних і правових навчань". Після завершення навчання працював юрисконсультом кількох підприємств Львівської області.

У листопаді 2008 року почав працювати на посаді юриста в одній з компаній "Великої четвірки" - PwC, де пропрацював до червня 2015 року.

З липня 2015 до липня 2018 року обіймав посаду партнера в провідній юридичній фірмі Sayenko Kharenko. У 2015 - 2017 роках був співголовою правового комітету Американської торгової палати в Україні.

З 2016 року є членом Громадської ради доброчесності, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

У міністерство Верланова призначили в липні 2018 року. На посаді заступника міністра фінансів він займається податковою і митною політикою, реформою Державної фіскальної служби і Митної служби, фінансовими розслідуваннями.

Нагадаємо, 20 березня Кабмін оголосив конкурс на посади голів Податкової і Митної служб. Троє претендентів відсіялися на стадії тесту з іноземної мови.

До фінального етапу конкурсу - співбесіди - допустили трьох кандидатів: Верланова, Пєтухова і Дмитра Олексієнка - виконавчого директора ТОВ "Стандарт-аудит".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram