ГоловнаПолітика

Екс-голову Держслужби ветеранів підозрюють у причетності до розкрадання 22 млн гривень

Ці кошти були виділені на заходи щодо психологічної реабілітації учасників АТО.

Екс-голову Держслужби ветеранів підозрюють у причетності до розкрадання 22 млн гривень
Артур Деревянко
Фото: Укринформ

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому голові Держслужби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артуру Дерев'янку в причетності до розкрадання 22 млн гривень.

Про це повідомляють на сайті ДБР.

"Слідчі теруправління ДБР у місті Києві під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури повідомили про підозру колишньому голові Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу). Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

ДБР встановило, що в 2015 році Дерев'янко уклав договори з суб'єктами господарської діяльності про фінансування за бюджетні кошти заходів з психологічної реабілітації постраждалих учасників АТО.

"Керівники цих суб'єктів господарювання з метою привласнення бюджетних коштів вказали свідомо неправомірні відомості в актах прийому-передачі наданих за договорами послуг. Зокрема, були вказані недостовірні дані про кількість учасників АТО, яким нібито було надано послуги, а також обсяг таких послуг. За даними слідства, колишній голова Держслужби, проявляючи службову недбалість, не здійснив ніяких належних заходів для перевірки достовірності відомостей, зазначених в актах прийому-передачі наданих послуг, і затвердив їх", - наголошено в повідомленні.

Таким чином, Дерев'янко не виконав свої службові обов'язки належним чином і фактично сприяв можливості присвоєння понад 22 млн гривень, виділених на реабілітацію військових.

На цей момент правоохоронці проводять обшуки за місцями проживання осіб, причетність яких до вказаних правопорушень перевіряють.

Нагадаємо, Дерев'янко був головою Держслужби ветеранів з вересня 2014 року по червень 2017 року.

Наприкінці листопада 2018 року Кабмін створив Міністерство у справах ветеранів і ліквідував Держслужбу у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram